Een prachtige bewerking van een van de bekendste mythische liefdesgeschiedenissen uit de wereldliteratuur.

Orpheus brengt met zijn prachtige zangstem en goddelijke muziek iedereen in vervoering. Grenzeloos lijkt zijn geluk, als hij de nimf Eurydice tot zijn vrouw neemt. Op de huwelijksdag bijt een giftige slang Eurydice in haar enkel. De nietige wond veroorzaakt haar dood. Een leven zonder Eurydice is ondenkbaar voor Orpheus. Hij daalt af in de onderwereld, grijpt zijn lier en slaat de snaren aan. Hij smeekt de heerser over de schimmen zijn echtgenote aan hem terug te geven. Het is het begin van een helse tocht.

Als verteller bereikt Cotterink in deze productie grote hoogten. Met achteloos gemak speelt hij de verschillende rollen, waarbij te allen tijde volstrekt duidelijk is welk personage hij speelt. Als Orpheus de onderwereld betreedt, is de angst voelbaar bij de ontmoeting met de afschrikwekkende hellehonden.


Route 65
Deze activiteit is onderdeel van Route 65 – Griekenland. Onder de naam Route 65 organiseert Cool kunst en cultuur drie keer per jaar, een maand lang een ‘culturele route’ voor 65-plussers uit Heerhugowaard en omgeving. Route 65 brengt u met voorstellingen, workshops, lezingen en andere activiteiten langs verschillende landen.
 
Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Route 65 – Griekenland start op woensdag 5 juli. De servicebalie van Cool is die dag van 9.00 tot 12.00 uur speciaal (en uitsluitend) geopend voor kaartverkoop voor Route 65. Online reserveren kan natuurlijk ook!

U kunt hier uw reactie plaatsen
do 27 jul '17

Podium van de Stad

1e rang € 0,00

bestel kaarten

Kalender