Innenschau (Duits): introspectie, inwaartse observatie van je eigen mentale processen.

In Innenschau [Revisited] volgen we een obsessief jaloerse man. Hij is bezeten van het idee dat zijn vrijgevochten vrouw door andere mannen wordt begeerd en wil haar uit naam van de liefde behoeden. Gevoed door zijn eigen seksuele frustraties en agressie komt hij in een duistere waantoestand terecht, waar het onmogelijk is waarheid van leugens te scheiden. Als in een nachtelijke odyssee, reist hij door de duistere krochten van zijn onderbewustzijn en komt tot een schokkende, onomkeerbare ontdekking...

In zijn eigen unieke beeldtaal toont regisseur Jakop Ahlbom met Innenschau [Revisited] een unheimische wereld waar we niet meer weten of onze herinneringen kloppen en of onze observaties op de werkelijkeheid gebaseerd zijn. Met een sterk fysieke beeldtaal, waarin beweging, dans en illusionisme in elkaar verweven zijn, en de zinderende live muziek van indie-popband Alamo Race Track, toont Ahlbom ons een surrealistische theaterthriller waarin niets meer is wat het lijkt.

Innenschau [Revisited] is een remake van Innenschau van Jakop Ahlbom & Jeroen van de Berg uit 2010. 

Zijn theatertaal kent geen equivalent in het Nederlandse theater. Dat maakt Ahlboms werk in al zijn verschijningsvormen uniek en heeft hem reeds vele prijzen opgeleverd. In de surrealistische thriller
Innenschau raken de levens van een verpleegkundige, een stalker en een ontslagen bankmedewerker onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als kijker wordt je meegezogen in hun gitzwarte wereld van achtervolgingsfantasieën, raadselachtige taferelen en kafkaëske situaties.

Regie en concept: Jakop Ahlbom
Spel: Reinier Schimmel, Silke Hundertmark, Kami-Lynne de Bruin, Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Gwen Langenberg, Sofieke de Kater

 

“ …Innenschau grijpt je bij de strot, Jakop Ahlbom trekt je mee in een gitzwarte wereld.… “ (De Telegraaf (Innenschau 2010))

“ …Geen logica, wel causaliteit die je dwingt mee te gaan in deze breinkraker vol thrillerelelmenten.… “ (Trouw (Innenschau 2010))

“ …De achteloosheid waarmee het absurde als normaal wordt gepresenteerd en geaccepteerd, is fantastisch.… “ (De Volkskrant (Innenschau 2010))

U kunt hier uw reactie plaatsen
19:00 Inleiding

Een inleiding geeft u meer achtergrondinformatie met betrekking tot het gezelschap en de voorstelling. Opgeven voor een inleiding (€3,50, inclusief consumptie) kan tegelijkertijd met het reserveren van kaarten, via de website of bij de servicebalie (072 576 09 55).

22:00 Nagenietarrangement

Met het nagenietarrangement krijgt u voor €6,50 p.p. een drankje naar keuze, gemengde nootjes en een warme bittergarnituur aan een speciaal voor u gereserveerde tafel.

do 15 feb '18

Overig

Gouden Rij € 29,00

1e rang € 24,50

bestel kaarten

Kalender