Rootring-wijnen lounge

Foyer 1 is omgetoverd tot lounge voor gasten van de Gouden Rij!

Een van de voordelen van de Gouden Rij is een gereserveerde tafel voorafgaand aan én in de pauze van de voorstelling. Voorgaande seizoenen werden de Gouden Rij-gasten ontvangen in Café Cool maar vanaf dit seizoen kunnen we onze Gouden Rij-gasten een vijf sterren ontvangst bieden in de Rootring-wijnen lounge op de eerste verdieping, met prachtig uitzicht over het Coolplein.

De afgelopen weken is foyer 1 omgetoverd tot sfeervolle lounge met comfortabele meubels, gouden verlichting en warme accessoires. Benieuwd naar de lounge? Kom een kijkje nemen tijdens een voorstellingsavond of boek plaatsen op de Gouden Rij bij uw favoriete voorstelling en er staat een gereserveerde tafel voor u klaar.

Bijzondere premières

Twee bijzondere premières van voorstellingen over twee bijzondere vrouwen...!

Lees verder

Onlangs vond de première plaats van o.a. Was Getekend, Annie M.G. Schmidt en Liesbeth List, de musical.

In theater Carré in Amsterdam is maandag 2 oktober de musical over het leven van Liesbeth List in première gegaan. De 75-jarige zangeres zat samen met haar dochter in de zaal. "Hoofdrolspeelster Renée van Wegberg bewijst de ideale vertolker van Liesbeth List te zijn" schreef de Volkskrant. Op 19 oktober staat Liesbeth List, de musical bij Cool.
Bekijk een verslag van de premiere in Carré

Eind september was de première van Was Getekend, Annie M.G. Schmidt met Simone Kleinsma in de rol van Annie. "Een geslaagd eerbetoon aan de fantasie van Annie M.G. Schmidt" kopte het NRC in zijn vijf sterren tellende recensie. Vanwege het grote succes heeft Cool naast de voorstellingen op woensdag 28 februari en donderdag 1 maart een een derde avond bijgeboekt op dinsdag 27 februari. Wees er snel bij!
Bekijk de aftermovie na de première met reacties van het publiek.

Instrumentenproeverij 30+

NIEUW! Cool start met een cursus Instrumentenproeverij voor volwassenen.

Lees verder

Op 2 november start Cool met de Instrumentenproeverij voor volwassenen: een muzikale cursus van 20 lessen waarin kennis wordt gemaakt met allerlei instrumenten.

In de Instrumentenproeverij voor volwassenen krijgen de cursisten een muzikaal menu voorgeschoteld om te proeven van allerlei instrumenten. In zeven lessen maak je kennis met verschillende blaas-, snaar-, slagwerk-, strijk- en toetsinstrumenten. Op de drie instrumenten die naar meer smaken vol je nog eens 12 verdiepende lessen. Tegelijkertijd wordt er ook aandacht besteed aan maat, ritme en notenschrift.

"Ontdek de muzikant in jezelf en welk instrument het beste bij jou past!", aldus docent Bianca IJdema. Iedereen vanaf 30 jaar, met of zonder ervaring, is van harte welkom bij de Instrumentenproeverij.

MEER INFO & INSCHRIJVEN

Nieuwe huiswijn geleverd

Binnenkort introduceren wij in Café Cool onze nieuwe huiswijn geleverd door Rootring Wijnen.

Lees verder

De laatste flessen van onze huidige huiswijn worden een dezer dagen uitgeschonken en daarna zullen we onze nieuwe huiswijn introduceren.

Allen zijn biologische wijnen afkomstig uit de streek La Mancha in Spanje. De wijn is puur en natuurlijk en hét resultaat van de passie voor biologische wijnbouw.

De witte huiswijn betreft een Airén Sauvignon Blanc en is een frisse, fruitige en toegankelijke wijn, een echte 'allemansvriend'. De rode wijn is een tempranillo, een spaanse druif die zich kenmerkt door zijn zachte en fruitige smaak, een soepele wijn met de fruitige geur van bosvruchten. De rosé met de geur van jong rood fruit is een plezierige fruitige rosé met een frisse smaak.

Vanaf medio oktober verwachten wij de nieuwe huiswijnen te gaan schenken!

Zanger(e)s(sen) gezocht!

Voor het nieuwe, warmbloedige koorproject Misa a Buenos Aires.

Lees verder

Cool zoekt warmbloedige zangers en zangeressen voor een nieuw koorproject!

Dit keer dompelen we ons onder in de gepassioneerde klanken van de Argentijnse tango. Onder leiding van docente en dirigente Marie Anne Pak studeert u het bekende werk Misa a Buenos Aires van de Argentijnse componist Martín Palmeri in. In samenwerking met ons Accordeonorkest, een bandoneonsolist en tangodansers van Luz de Luna, werken we in 18 repetities toe naar een hartstochtelijk eindconcert op vrijdag 1 juni in de Rodi Media zaal.

MEER INFO / AANMELDEN

Explosieve groei voorverkoop

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen vertoont een explosieve groei t.o.v. vorig jaar.

Lees verder

De voorverkoop voor de voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen 2017-2018 van Cool kunst en cultuur vertoont een explosieve groei ten opzichte van voorgaande jaren. Vergeleken met hetzelfde moment vorig jaar zijn er 41% meer theaterkaarten verkocht.

Grote namen
Cool wijdt de groei aan meerdere factoren. Programmeur John Snoek verwacht dat het deels te maken heeft met de geboekte voorstellingen. “We hebben veel grote namen in het programma zoals Youp van ’t Hek, Bert Visscher, Claudia de Breij en O3GENE die eigenlijk gegarandeerd zorgen voor volle zalen”, aldus Snoek. De cijfers laten tevens zien dat er meer theaterkaarten per persoon worden gekocht en de besteding per gast hoger ligt. Snoek: “Deels zal dat toe te schrijven zijn aan het theaterprogramma dat aanslaat maar ook de aantrekkende economie zal een rol spelen.”

Nieuwe gasten
Naast het programma dat in de smaak valt ziet Cool nog elk jaar zijn gastenbestand groeien. Eefje de Groot (Marketing & Publiciteit): “De grootste groep gasten van Cool komt nog altijd uit Heerhugowaard, dat percentage is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Wél laten de cijfers zien dat er voor komend seizoen veel nieuwe gasten worden verwelkomd. Totaal is 27% van de kaartkopers nieuw. Dat doet vermoeden dat ook de publiciteit doeltreffend is geweest en de mond-tot-mond reclame zijn werk doet.” Ook het aantal Vrienden van Cool zag Cool stijgen met 25%. De Groot: “Dat zal deels door het goede programma komen omdat de Vrienden van Cool voorrang krijgen met reserveren en zo zeker zijn van een plek bij populaire voorstellingen.”

Gastvrijheid
Het feit dat het gebied rond Cool ook steeds meer een uitgaansgebied wordt zal ook een rol spelen. Op en rond het Coolplein groeit het aantal eetgelegenheden. Cool biedt zelf regelmatig een Theaterhap aan maar heeft ook samenwerkingen met bijvoorbeeld Wonder’s wat zorgt voor extra publiek dat op zoek is naar een complete avond uit. Na afloop van een voorstelling blijven bezoekers ook vaak hangen in het café, wat volgens De Groot te maken zal hebben met de gezellige sfeer: “Van de gasten krijgt Cool krijgen we in reviews en klanttevredenheidsonderzoeken ook vaak een hoge waardering voor gastvrijheid van de medewerkers.”

Coolpleinfestival
Het nieuwe theaterseizoen wordt officieel afgetrapt samen met de rest van cultureel Heerhugowaard tijdens het Coolpleinfestival op 23 en 24 september. De eerste voorstelling is vlak daarna op 26 en 27 september; VAMOS! met o.a. Lenette van Dongen. Tot die tijd is er gedurende de zomermaanden ook van alles te doen in en rond Cool met bijv. klassieke concerten op het Coolplein, een zomereditie van Route 65 en verschillende zomercursussen voor kinderen. Meer informatie is te vinden op www.coolkunstencultuur.nl.