Explosieve groei voorverkoop

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen vertoont een explosieve groei t.o.v. vorig jaar.

De voorverkoop voor de voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen 2017-2018 van Cool kunst en cultuur vertoont een explosieve groei ten opzichte van voorgaande jaren. Vergeleken met hetzelfde moment vorig jaar zijn er 41% meer theaterkaarten verkocht.

Grote namen
Cool wijdt de groei aan meerdere factoren. Programmeur John Snoek verwacht dat het deels te maken heeft met de geboekte voorstellingen. “We hebben veel grote namen in het programma zoals Youp van ’t Hek, Bert Visscher, Claudia de Breij en O3GENE die eigenlijk gegarandeerd zorgen voor volle zalen”, aldus Snoek. De cijfers laten tevens zien dat er meer theaterkaarten per persoon worden gekocht en de besteding per gast hoger ligt. Snoek: “Deels zal dat toe te schrijven zijn aan het theaterprogramma dat aanslaat maar ook de aantrekkende economie zal een rol spelen.”

Nieuwe gasten
Naast het programma dat in de smaak valt ziet Cool nog elk jaar zijn gastenbestand groeien. Eefje de Groot (Marketing & Publiciteit): “De grootste groep gasten van Cool komt nog altijd uit Heerhugowaard, dat percentage is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Wél laten de cijfers zien dat er voor komend seizoen veel nieuwe gasten worden verwelkomd. Totaal is 27% van de kaartkopers nieuw. Dat doet vermoeden dat ook de publiciteit doeltreffend is geweest en de mond-tot-mond reclame zijn werk doet.” Ook het aantal Vrienden van Cool zag Cool stijgen met 25%. De Groot: “Dat zal deels door het goede programma komen omdat de Vrienden van Cool voorrang krijgen met reserveren en zo zeker zijn van een plek bij populaire voorstellingen.”

Gastvrijheid
Het feit dat het gebied rond Cool ook steeds meer een uitgaansgebied wordt zal ook een rol spelen. Op en rond het Coolplein groeit het aantal eetgelegenheden. Cool biedt zelf regelmatig een Theaterhap aan maar heeft ook samenwerkingen met bijvoorbeeld Wonder’s wat zorgt voor extra publiek dat op zoek is naar een complete avond uit. Na afloop van een voorstelling blijven bezoekers ook vaak hangen in het café, wat volgens De Groot te maken zal hebben met de gezellige sfeer: “Van de gasten krijgt Cool krijgen we in reviews en klanttevredenheidsonderzoeken ook vaak een hoge waardering voor gastvrijheid van de medewerkers.”

Coolpleinfestival
Het nieuwe theaterseizoen wordt officieel afgetrapt samen met de rest van cultureel Heerhugowaard tijdens het Coolpleinfestival op 23 en 24 september. De eerste voorstelling is vlak daarna op 26 en 27 september; VAMOS! met o.a. Lenette van Dongen. Tot die tijd is er gedurende de zomermaanden ook van alles te doen in en rond Cool met bijv. klassieke concerten op het Coolplein, een zomereditie van Route 65 en verschillende zomercursussen voor kinderen. Meer informatie is te vinden op www.coolkunstencultuur.nl.

Vacature lid Raad van Toezicht

Cool kunst en cultuur zoekt per 1 januari 2018 een nieuw lid voor de Raad van Toezicht.

Lees verder

Bij de invulling van deze vacature wordt nadrukkelijk gezocht naar een lid dat deskundigheid kan inbrengen op het gebied van (bedrijfs)juridische expertise en/of bestuurlijke en/of toezichthoudende ervaring.

Bekijk de volledige profieleisen op onze vacaturepagina. Reageren kan tot 1 december 2018.

Cooltjes-aanbieding november

Gratis toegang tot de voorstelling van Nasrdin Dchar in ruil voor 100 Cooltjes!

Lees verder

Als theaterbezoeker van Cool ontvangt u voor iedere €10,00 die u aan theatertickets besteedt automatisch een (digitaal) Cooltje. De Cooltjes kunt u onder andere inzetten voor horeca-arrangementen, proeflessen en diverse unieke artikelen in onze Coolshop.

Maandaanbieding
Naast de arrangementen en artikelen in de Coolshop is er elke maand een speciale maandaanbieding waarvoor u uw Cooltjes in kunt zetten. Deze maand kunt u uw Cooltjes inzetten voor Nasrdin Dchar - Dad op donderdag 16 november.
Voor 100 Cooltjes kunt u gratis genieten van zijn meest persoonlijke en urgente voorstelling tot nu toe. Een voorstelling over vaderschap. Over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. Over hier en daar. Over angst. Over liefde!

Kaarten voor Dchar - Dad kunt u aanschaffen via onze website of bij de servicebalie van Cool. Wanneer u voldoende Cooltjes heeft, krijgt u in het afrekenscherm de mogelijkheid om te betalen met uw Cooltjes. Het aantal gespaarde Cooltjes vindt u terug in uw eigen ‘Mijn Cool’-account op de website van Cool.

Laatste kaarten

Ton Kas, Johan Derksen, Daniël Arends en Veldhuis & Kemper bijna uitverkocht!

Lees verder

De komende maanden hebben we een aantal voorstellingen die op dit moment bijna uitverkocht zijn. Erbij zijn? Koop dan nog snel een kaartje!

ZA 9 DECEMBER: Ton Kas - KAKMAKER
ZA 10 FEBRUARI: Johan Derksen - Keeps The Blues Alive
VR 9 MAART: Daniël Arends - De Afterparty
ZA 10 MAART: Daniël Arends - De Afterparty
DO 17 MEI: Veldhuis & Kemper - Geloof ons nou maar