Vacature

Cool is per direct op zoek naar een Medewerker Schoonmaak.

Lees verder

Cool kunst en cultuur is per direct op zoek naar een:

Medewerker Schoonmaak (m/v)
voor
16 uur per week

Zie voor meer informatie de vacaturepagina.

Zanger(e)s(sen) gezocht!

Voor het nieuwe, warmbloedige koorproject Misa a Buenos Aires.

Lees verder

Cool zoekt warmbloedige zangers en zangeressen voor een nieuw koorproject!

Dit keer dompelen we ons onder in de gepassioneerde klanken van de Argentijnse tango. Onder leiding van docente en dirigente Marie Anne Pak studeert u het bekende werk Misa a Buenos Aires van de Argentijnse componist Martín Palmeri in. In samenwerking met ons Accordeonorkest, een bandoneonsolist en tangodansers van Luz de Luna, werken we in 18 repetities toe naar een hartstochtelijk eindconcert op vrijdag 1 juni in de Rodi Media zaal.

MEER INFO / AANMELDEN

Wijzigingen parkeren Stadshart

Maximale dagtarief verlaagd en uitrijkaarten niet meer verkrijgbaar bij Cool.

Lees verder

Gasten die Cool bezoeken raden wij aan om te parkeren op parkeerplaats Coolplein (=P3) of in parkeergarage Middenweg (=P2). De tarieven van deze parkeergelegenheden zijn per 1 september 2017 verlaagd. Het maximale dagtarief is vanaf nu €2,00 in plaats van €6,00.

In verband met deze tariefsverlaging en de nieuwe procedure waarbij u te allen tijde langs de betaalautomaat dient te gaan, is het voordeel om een uitrijkaart aan te schaffen weggevallen. Daarom hebben wij besloten per 1 september 2017 geen uitrijkaarten meer te verkopen.

Explosieve groei voorverkoop

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen vertoont een explosieve groei t.o.v. vorig jaar.

Lees verder

De voorverkoop voor de voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen 2017-2018 van Cool kunst en cultuur vertoont een explosieve groei ten opzichte van voorgaande jaren. Vergeleken met hetzelfde moment vorig jaar zijn er 41% meer theaterkaarten verkocht.

Grote namen
Cool wijdt de groei aan meerdere factoren. Programmeur John Snoek verwacht dat het deels te maken heeft met de geboekte voorstellingen. “We hebben veel grote namen in het programma zoals Youp van ’t Hek, Bert Visscher, Claudia de Breij en O3GENE die eigenlijk gegarandeerd zorgen voor volle zalen”, aldus Snoek. De cijfers laten tevens zien dat er meer theaterkaarten per persoon worden gekocht en de besteding per gast hoger ligt. Snoek: “Deels zal dat toe te schrijven zijn aan het theaterprogramma dat aanslaat maar ook de aantrekkende economie zal een rol spelen.”

Nieuwe gasten
Naast het programma dat in de smaak valt ziet Cool nog elk jaar zijn gastenbestand groeien. Eefje de Groot (Marketing & Publiciteit): “De grootste groep gasten van Cool komt nog altijd uit Heerhugowaard, dat percentage is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Wél laten de cijfers zien dat er voor komend seizoen veel nieuwe gasten worden verwelkomd. Totaal is 27% van de kaartkopers nieuw. Dat doet vermoeden dat ook de publiciteit doeltreffend is geweest en de mond-tot-mond reclame zijn werk doet.” Ook het aantal Vrienden van Cool zag Cool stijgen met 25%. De Groot: “Dat zal deels door het goede programma komen omdat de Vrienden van Cool voorrang krijgen met reserveren en zo zeker zijn van een plek bij populaire voorstellingen.”

Gastvrijheid
Het feit dat het gebied rond Cool ook steeds meer een uitgaansgebied wordt zal ook een rol spelen. Op en rond het Coolplein groeit het aantal eetgelegenheden. Cool biedt zelf regelmatig een Theaterhap aan maar heeft ook samenwerkingen met bijvoorbeeld Wonder’s wat zorgt voor extra publiek dat op zoek is naar een complete avond uit. Na afloop van een voorstelling blijven bezoekers ook vaak hangen in het café, wat volgens De Groot te maken zal hebben met de gezellige sfeer: “Van de gasten krijgt Cool krijgen we in reviews en klanttevredenheidsonderzoeken ook vaak een hoge waardering voor gastvrijheid van de medewerkers.”

Coolpleinfestival
Het nieuwe theaterseizoen wordt officieel afgetrapt samen met de rest van cultureel Heerhugowaard tijdens het Coolpleinfestival op 23 en 24 september. De eerste voorstelling is vlak daarna op 26 en 27 september; VAMOS! met o.a. Lenette van Dongen. Tot die tijd is er gedurende de zomermaanden ook van alles te doen in en rond Cool met bijv. klassieke concerten op het Coolplein, een zomereditie van Route 65 en verschillende zomercursussen voor kinderen. Meer informatie is te vinden op www.coolkunstencultuur.nl.