Zomereditie Route 65

De nieuwe editie van Route 65 heeft als thema 'Griekenland'!

Onder de naam Route 65 organiseert Cool kunst en cultuur drie keer per jaar een maand lang een ‘culturele route’ voor 65-plussers uit Heerhugowaard en omgeving. Route 65 brengt u met voorstellingen, workshops, lezingen en andere activiteiten langs verschillende landen.

Route 65 in juli en augustus
Mythische liefdesgeschiedenissen, heldenverhalen uit de sportwereld, markante beeldhouwkunst, prijswinnende filmregisseurs, swingende melodieën en heerlijke wijnen; Griekenland heeft dankzij haar rijke historie enorm veel te bieden. Ontdek het tijdens de zomereditie van Route 65!

Bekijk het programma van Route 65

Explosieve groei voorverkoop

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen vertoont een explosieve groei t.o.v. vorig jaar.

Lees verder

De voorverkoop voor de voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen 2017-2018 van Cool kunst en cultuur vertoont een explosieve groei ten opzichte van voorgaande jaren. Vergeleken met hetzelfde moment vorig jaar zijn er 41% meer theaterkaarten verkocht.

Grote namen
Cool wijdt de groei aan meerdere factoren. Programmeur John Snoek verwacht dat het deels te maken heeft met de geboekte voorstellingen. “We hebben veel grote namen in het programma zoals Youp van ’t Hek, Bert Visscher, Claudia de Breij en O3GENE die eigenlijk gegarandeerd zorgen voor volle zalen”, aldus Snoek. De cijfers laten tevens zien dat er meer theaterkaarten per persoon worden gekocht en de besteding per gast hoger ligt. Snoek: “Deels zal dat toe te schrijven zijn aan het theaterprogramma dat aanslaat maar ook de aantrekkende economie zal een rol spelen.”

Nieuwe gasten
Naast het programma dat in de smaak valt ziet Cool nog elk jaar zijn gastenbestand groeien. Eefje de Groot (Marketing & Publiciteit): “De grootste groep gasten van Cool komt nog altijd uit Heerhugowaard, dat percentage is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Wél laten de cijfers zien dat er voor komend seizoen veel nieuwe gasten worden verwelkomd. Totaal is 27% van de kaartkopers nieuw. Dat doet vermoeden dat ook de publiciteit doeltreffend is geweest en de mond-tot-mond reclame zijn werk doet.” Ook het aantal Vrienden van Cool zag Cool stijgen met 25%. De Groot: “Dat zal deels door het goede programma komen omdat de Vrienden van Cool voorrang krijgen met reserveren en zo zeker zijn van een plek bij populaire voorstellingen.”

Gastvrijheid
Het feit dat het gebied rond Cool ook steeds meer een uitgaansgebied wordt zal ook een rol spelen. Op en rond het Coolplein groeit het aantal eetgelegenheden. Cool biedt zelf regelmatig een Theaterhap aan maar heeft ook samenwerkingen met bijvoorbeeld Wonder’s wat zorgt voor extra publiek dat op zoek is naar een complete avond uit. Na afloop van een voorstelling blijven bezoekers ook vaak hangen in het café, wat volgens De Groot te maken zal hebben met de gezellige sfeer: “Van de gasten krijgt Cool krijgen we in reviews en klanttevredenheidsonderzoeken ook vaak een hoge waardering voor gastvrijheid van de medewerkers.”

Coolpleinfestival
Het nieuwe theaterseizoen wordt officieel afgetrapt samen met de rest van cultureel Heerhugowaard tijdens het Coolpleinfestival op 23 en 24 september. De eerste voorstelling is vlak daarna op 26 en 27 september; VAMOS! met o.a. Lenette van Dongen. Tot die tijd is er gedurende de zomermaanden ook van alles te doen in en rond Cool met bijv. klassieke concerten op het Coolplein, een zomereditie van Route 65 en verschillende zomercursussen voor kinderen. Meer informatie is te vinden op www.coolkunstencultuur.nl.

Klassiek op het plein

Gratis klassieke openluchtconcerten op het Coolplein in juli en augustus.

Lees verder

In juli en augustus organiseert Cool kunst en cultuur in samenwerking met Muziekkring Heerhugowaard en The International Holland Music Session 'Klassiek op het plein': vijf gratis klassieke openluchtconcerten op het Coolplein.

Programmering
Op vijf zaterdagen in juli en augustus (29 juli & 5, 12, 19, 26 augustus) is het Coolplein het decor van Klassiek op het plein. Jonge talentvolle musici van over de hele wereld geven een gratis openluchtconcert met klassieke, maar toegankelijke stukken. Zo spelen musici uit Rusland een stuk van Schubert, zal een jonge pianist uit China een stuk van Haydn opvoeren en spelen vier musici uit Hongarije een stijkkwartet van Beethoven.
De concerten vinden allen plaats van 16.00 – 17.00 uur op het Coolplein in Heerhugowaard en zijn vrij toegangkelijk, reserveren is niet nodig.

Bekijk het programma van Klassiek op het plein

Vakantiecursussen

Het wordt een Coole zomer met de driedaagse Zomercursus Musical en een DJ-Bootcamp!

Lees verder

Van 31 augustus t/m 2 september organiseert Cool twee vakantiecursussen. Doe je ook mee?

Zomercursus Musical
Houd je van zingen, dansen én acteren en kun je daar zelfs in de vakantie geen genoeg van krijgen? Doe dan mee met de driedaagse Zomercursus Musical!
Lees meer

DJ-Bootcamp
Neem plaats in de DJ-booth en de belangrijkste skills om te draaien. Je gaat bovendien je eigen mix in elkaar zetten onder leiding van professionele producers.
Lees meer

Openingstijden zomermaanden

In juli en augustus heeft Cool aangepaste openingstijden.

Lees verder

Openingstijden servicebalie juli & augustus 2017:

- De servicebalie is gesloten van 31 juli t/m 20 augustus.
- Speciaal voor de Route 65-activiteiten is de servicebalie tijdens bovenstaande sluiting iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur geopend. Uiteraard kunt u op die momenten ook voor andere activiteiten kaarten reserveren.
- In de weken voor en na bovenstaande sluiting, is de servicebalie op werkdagen geopend van 13:00 tot 17:00 uur, en op de zaterdagen van 11:00 tot 15:00 uur. Daarnaast is de servicebalie gesloten op: zondag 23 juli, zondag 30 juli, zondag 27 augustus en zondag 3 september.

Café Cool is in de zomermaanden geopend rondom de activiteiten van Route 65 en Klassiek op het Plein.

Stagiair(e) gezocht!

Ter ondersteuning bij activiteiten (o.a. workshops en concerten) van het Artistiek Team.

Lees verder

Cool zoekt per september 2017 een stagiair(e) ter ondersteuning van het Artistiek Team.

Bekijk de vacaturetekst.

Nieuwe directeur Cool

Hans Lebouille per 1 september nieuwe directeur van Cool kunst en cultuur.

Lees verder

De heer Hans Lebouille (41) zal per 1 september 2017 aantreden als nieuwe directeur-bestuurder van Cool kunst en cultuur. Hans Lebouille volgt Eva Middelhoff op die per 12 juni in dienst treedt bij de Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw de Vereeniging.

Hans Lebouille is een ervaren manager in de culturele sector. Momenteel is hij zakelijk leider van onder andere kunstenplaninstellingen Solid Ground Movement en Metaal Kathedraal. Solid Ground Movement is de oudste hiphopdansschool van Amsterdam en heeft een landelijk bereik op het gebied van urban talentontwikkeling. Metaal Kathedraal is de cultureel-ecologische broedplaats van Leidsche Rijn in Utrecht.

Hans Lebouille heeft zijn wortels in de commerciële sector maar werkte de laatste tien jaar steeds meer in het gesubsidieerde domein. Hij heeft ervaring opgedaan met het leiden van zowel producerende instellingen als podia, inclusief horecafaciliteiten. Zijn kracht ligt op het gebied van cultureel ondernemerschap en marketing.

De Raad van Toezicht van Cool is zeer verheugd met de benoeming van Hans Lebouille en ziet hem als een creatieve en ondernemende persoonlijkheid, passend bij de fase waarin Cool zich op dit moment bevindt: het verder bouwen aan Cool als Podium van de stad Heerhugowaard. Tot 1 september zullen John Snoek en Jos Beers de functie van interim directeur-bestuurder vervullen.