Vakantiecursussen

Het wordt een Coole zomer met de driedaagse Zomercursus Musical en een DJ-Bootcamp

Lees verder

Van 31 augustus t/m 2 september organiseert Cool twee vakantiecursussen. Doe je ook mee?

Zomercursus Musical
Houd je van zingen, dansen én acteren en kun je daar zelfs in de vakantie geen genoeg van krijgen? Doe dan mee met de driedaagse Zomercursus Musical!
Lees meer

DJ-Bootcamp
Neem plaats in de DJ-booth en de belangrijkste skills om te draaien. Je gaat bovendien je eigen mix in elkaar zetten onder leiding van professionele producers.
Lees meer

Zomereditie Route 65

De nieuwe editie van Route 65 heeft als thema 'Griekenland'!

Lees verder

Onder de naam Route 65 organiseert Cool kunst en cultuur drie keer per jaar een maand lang een ‘culturele route’ voor 65-plussers uit Heerhugowaard en omgeving. Route 65 brengt u met voorstellingen, workshops, lezingen en andere activiteiten langs verschillende landen.

Route 65 in juli en augustus
Mythische liefdesgeschiedenissen, heldenverhalen uit de sportwereld, markante beeldhouwkunst, prijswinnende filmregisseurs, swingende melodieën en heerlijke wijnen; Griekenland heeft dankzij haar rijke historie enorm veel te bieden. Ontdek het tijdens de zomereditie van Route 65!

Bekijk het programma van Route 65.
De kaartverkoop start op woensdag 5 juli.

Klassiek op het plein

Gratis klassieke openluchtconcerten op het Coolplein in juli en augustus.

Lees verder

In juli en augustus organiseert Cool kunst en cultuur in samenwerking met Muziekkring Heerhugowaard en The International Holland Music Session 'Klassiek op het plein': vijf gratis klassieke openluchtconcerten op het Coolplein.

Programmering
Op vijf zaterdagen in juli en augustus (29 juli & 5, 12, 19, 26 augustus) is het Coolplein het decor van Klassiek op het plein. Jonge talentvolle musici van over de hele wereld geven een gratis openluchtconcert met klassieke, maar toegankelijke stukken. Zo spelen musici uit Rusland een stuk van Schubert, zal een jonge pianist uit China een stuk van Haydn opvoeren en spelen vier musici uit Hongarije een stijkkwartet van Beethoven.
De concerten vinden allen plaats van 16.00 – 17.00 uur op het Coolplein in Heerhugowaard en zijn vrij toegangkelijk, reserveren is niet nodig.

Bekijk het programma van Klassiek op het plein

Nieuwe directeur Cool

Hans Lebouille per 1 september nieuwe directeur van Cool kunst en cultuur.

Lees verder

De heer Hans Lebouille (41) zal per 1 september 2017 aantreden als nieuwe directeur-bestuurder van Cool kunst en cultuur. Hans Lebouille volgt Eva Middelhoff op die per 12 juni in dienst treedt bij de Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw de Vereeniging.

Hans Lebouille is een ervaren manager in de culturele sector. Momenteel is hij zakelijk leider van onder andere kunstenplaninstellingen Solid Ground Movement en Metaal Kathedraal. Solid Ground Movement is de oudste hiphopdansschool van Amsterdam en heeft een landelijk bereik op het gebied van urban talentontwikkeling. Metaal Kathedraal is de cultureel-ecologische broedplaats van Leidsche Rijn in Utrecht.

Hans Lebouille heeft zijn wortels in de commerciële sector maar werkte de laatste tien jaar steeds meer in het gesubsidieerde domein. Hij heeft ervaring opgedaan met het leiden van zowel producerende instellingen als podia, inclusief horecafaciliteiten. Zijn kracht ligt op het gebied van cultureel ondernemerschap en marketing.

De Raad van Toezicht van Cool is zeer verheugd met de benoeming van Hans Lebouille en ziet hem als een creatieve en ondernemende persoonlijkheid, passend bij de fase waarin Cool zich op dit moment bevindt: het verder bouwen aan Cool als Podium van de stad Heerhugowaard. Tot 1 september zullen John Snoek en Jos Beers de functie van interim directeur-bestuurder vervullen.