Openingstijden kerstvakantie

In de kerstvakantie heeft Cool aangepaste openingstijden.

Lees verder

Openingstijden kerstvakantie 2017-2018
Zondag 24 december: gesloten
Maandag 25 december: gesloten
Dinsdag 26 december: gesloten
Woensdag 27 december: 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 28 december: 09.00 - 13.00 uur
Vrijdag 29 december: 13.00 - 00.00 uur
Zaterdag 30 december: 11.00 - 00.00 uur
Zondag 31 december: gesloten
Maandag 1 januari: gesloten
Dinsdag 2 januari: gesloten
Woensdag 3 januari: 09.00 - 17.00 uur
Donderdag 4 januari: 09.00 - 17.00 uur
Vrijdag 5 januari: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag 6 januari: 11.00 - 00.00 uur
Zondag 7 januari: 14.00 - 18.00 uur

Cool zkt. nieuwe coollega!

Cool zoekt per 1 februari een nieuw Hoofd Verhuur en Horeca. Reageren kan t/m 17 december.

Lees verder

Welke gastvrije pioniersgeest zorgt ervoor dat ons mooie gebouw gevonden wordt voor alle culturele en commerciële verhuuractiviteiten? Per 1 februari 2018 is Cool op zoek naar een nieuw Hoofd Verhuur en Horeca.

Lees meer over de vacature

In reprise: Ton Kas

Wegens succes komt Ton Kas in 2018 terug met KAKMAKER. Reserveer nu vast uw kaarten!

Lees verder

Aanstaande zaterdag 9 december staat Ton Kas op het podium van Cool kunst en cultuur met zijn voorstelling KAKMAKER. Omdat deze voorstelling razendsnel uitverkocht was en de wachtlijst langer en langer werd hebben wij geprobeerd om Ton Kas nóg een keer naar Heerhugowaard te laten komen. En dat is gelukt! U moet nog even geduld hebben maar in het nieuwe theaterseizoen 2018-2019 staat hij opnieuw in onze Rodi Media zaal.

Vrijdagochtend 8 december om 10.00 uur start de kaartverkoop voor KAKMAKER van Ton Kas op zaterdag 10 november 2018.

Optreden leescafé

Dinsdag 19 december treden de leerlingen van muziekagoog Jan Koppes op in het gemeentehuis.

Lees verder

In samenwerking met de Zilvermeeuw (onderdeel van Esdégé-Reigersdaal) biedt Cool muzieklessen aan voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dinsdagmiddag 19 december treden de leerlingen van deze muzieklessen op in het leescafé van het gemeentehuis.

Onder leiding van muziekagoog Jan Koppes wordt een presentatie gegeven van wat de deelnemers hebben geleerd. Onder de kerstboom in het gezellige leescafé worden de bezoekers getrakteerd op mooie muziek en krijgen deze middag een indruk van wat er bij Cool voor deze doelgroep wordt gedaan.

Het optreden start om 13.00 uur en de toegang is gratis.

Cooltjes-aanbieding december

Geniet in de maand december van een heerlijke Theaterhap in ruil voor 60 Cooltjes!

Lees verder

Als theaterbezoeker van Cool ontvangt u voor iedere €10,00 die u aan theatertickets besteedt automatisch een (digitaal) Cooltje. De Cooltjes kunt u onder andere inzetten voor nagenietarrangementen, proeflessen en diverse unieke artikelen in onze fysieke Coolshop (tegenover onze servicebalie).

Maandaanbieding
Naast de arrangementen en artikelen in de Coolshop is er elke maand een speciale maandaanbieding waarvoor u uw Cooltjes in kunt zetten. Deze maand kunt u uw Cooltjes inzetten voor een Theaterhap in december.

Geen zin om te koken of snel nog even wat eten voor de voorstelling? Voor 60 Cooltjes kunt u gratis genieten van de Theaterhap: een heerlijk gerecht (inclusief koffie/thee toe) in Café Cool. Het menu van de betreffende avonden (vrijdag 8 december, zaterdag 9 december en vrijdag 29 december) vindt u op onze website.

Reserveren voor de Theaterhap kan online of bij de servicebalie. Wanneer u voldoende Cooltjes heeft, krijgt u in het afrekenscherm de mogelijkheid om te betalen met uw Cooltjes. Het aantal gespaarde Cooltjes vindt u terug in uw ‘Mijn Cool’-account op onze website.

Cool pakt in!

Op zoek naar een origineel cadeau voor de Kerstdagen?

Lees verder

Geef een belevenis cadeau met onze Cool Cadeaukaart! Naast het voorstellingsaanbod is de Cool Cadeaukaart ook inwisselbaar voor onze cursussen en in Café Cool. Speciaal voor de aanstaande feestdagen wordt de kaart extra feestelijk voor u ingepakt en voorzien van een Kerstattentie! De Cadeaukaart is verkrijgbaar bij onze servicebalie.

Explosieve groei voorverkoop

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen vertoont een explosieve groei t.o.v. vorig jaar.

Lees verder

De voorverkoop voor de voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen 2017-2018 van Cool kunst en cultuur vertoont een explosieve groei ten opzichte van voorgaande jaren. Vergeleken met hetzelfde moment vorig jaar zijn er 41% meer theaterkaarten verkocht.

Grote namen
Cool wijdt de groei aan meerdere factoren. Programmeur John Snoek verwacht dat het deels te maken heeft met de geboekte voorstellingen. “We hebben veel grote namen in het programma zoals Youp van ’t Hek, Bert Visscher, Claudia de Breij en O3GENE die eigenlijk gegarandeerd zorgen voor volle zalen”, aldus Snoek. De cijfers laten tevens zien dat er meer theaterkaarten per persoon worden gekocht en de besteding per gast hoger ligt. Snoek: “Deels zal dat toe te schrijven zijn aan het theaterprogramma dat aanslaat maar ook de aantrekkende economie zal een rol spelen.”

Nieuwe gasten
Naast het programma dat in de smaak valt ziet Cool nog elk jaar zijn gastenbestand groeien. Eefje de Groot (Marketing & Publiciteit): “De grootste groep gasten van Cool komt nog altijd uit Heerhugowaard, dat percentage is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Wél laten de cijfers zien dat er voor komend seizoen veel nieuwe gasten worden verwelkomd. Totaal is 27% van de kaartkopers nieuw. Dat doet vermoeden dat ook de publiciteit doeltreffend is geweest en de mond-tot-mond reclame zijn werk doet.” Ook het aantal Vrienden van Cool zag Cool stijgen met 25%. De Groot: “Dat zal deels door het goede programma komen omdat de Vrienden van Cool voorrang krijgen met reserveren en zo zeker zijn van een plek bij populaire voorstellingen.”

Gastvrijheid
Het feit dat het gebied rond Cool ook steeds meer een uitgaansgebied wordt zal ook een rol spelen. Op en rond het Coolplein groeit het aantal eetgelegenheden. Cool biedt zelf regelmatig een Theaterhap aan maar heeft ook samenwerkingen met bijvoorbeeld Wonder’s wat zorgt voor extra publiek dat op zoek is naar een complete avond uit. Na afloop van een voorstelling blijven bezoekers ook vaak hangen in het café, wat volgens De Groot te maken zal hebben met de gezellige sfeer: “Van de gasten krijgt Cool krijgen we in reviews en klanttevredenheidsonderzoeken ook vaak een hoge waardering voor gastvrijheid van de medewerkers.”

Coolpleinfestival
Het nieuwe theaterseizoen wordt officieel afgetrapt samen met de rest van cultureel Heerhugowaard tijdens het Coolpleinfestival op 23 en 24 september. De eerste voorstelling is vlak daarna op 26 en 27 september; VAMOS! met o.a. Lenette van Dongen. Tot die tijd is er gedurende de zomermaanden ook van alles te doen in en rond Cool met bijv. klassieke concerten op het Coolplein, een zomereditie van Route 65 en verschillende zomercursussen voor kinderen. Meer informatie is te vinden op www.coolkunstencultuur.nl.